«

»

Sep 18

Print this Post

Lacul Vacaresti 2013.09.15

Ziua Vanturelului rosu ( Falco tinnunculus ).

Cand natura se hotareste sa zamisleasca o faptura cu adevarat frumoasa, pare sa-si dea silinta sa o faca desavarsita – Armando Palacio Valdes (1853 – 1938).

De natura adevarului de mai sus, mi-am dat seama abia acum, dupa ce am urmarit mai atent Vanturelul rosu. Datorita vitezei, agilitatii si fabuloasei acurateti a zborului, pot afirma ca este o expresie a perfectiunii.

L-am surprins acum doua saptamani pe Lacul Vacaresti, dupa ce a prins un rozator si am fost incantat de agilitatea demonstrata.  Pentru acest motiv l-am urmarit mai atent de data aceasta si m-am convins de calitatile lui exceptionale, daca mai era nevoie.

Vanturelul rosu (Falco tinnunculus)

 

 

 

 

Eram obisnuit cu momentele “stationare” cand batea aerul, scanand terenul si pregatind picajul, dar de data asta l-am observat in doua noi ipostaze, la pescuit si in conflict cu o cioara. Daca in privinta pescuitului nu pot sa afirm cu certitudine daca asta facea sau daca a avut succes, in privinta altercatiei pot spune ca a fost “the winner”.

Vanturelul rosu (Falco tinnunculus)

 

 

 

 

Cioara, o zburatoare mai putin agila in comparatie cu soimul, a dat dovada de multa perseverenta, si a reusit prin efort si prin mult dat din aripi, sa-i tina trena.

A agasat in permanenta Vanturelul, care a ales sa o evite cu eleganta pe cat se poate, iar cand nu a mai fost posibil a reactionat prompt, rolurile schimbandu-se rapid.

Vanturelul rosu (Falco tinnunculus)Vanturelul rosu (Falco tinnunculus)Vanturelul rosu (Falco tinnunculus)

 

 

 

 

P.S. Falco Finnunculus este superior oricarui avion construit vreodata de om, este combinatia ideala dintre un avion de vanatoare si unul de acrobatie. Este mai tare chiar si decat campionul mondial de acrobatie JURGIS KAIRYS, pe care l-am vazut in vara evoluind la BIAS.

 

Mai multe imagini in … galerie.

Share

Permanent link to this article: http://arsfotografica.ro/index.php/wildlife/lacul-vacaresti-2013-09-15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *