Yearly Archive: 2013

Dec 14

CHDK – Canon Hacker Development Kit

Canon Hacker Development Kit

CHDK este un software care transfera facilitatile de setare ale unui DSRL pe o camera fotografica de tipul point-and-shoot de la Canon. Este o extensie firmware  exclusiva pentru “sapunierele” Canon Powershot / Digital IXUS care au cel putin un procesor Digic I sau II, lista completa a camerelor care suporta soft-ul o gasiti aici CHDK Camera list.

IMPORTANT !
  1. CHDK este compatibil cu camerele digitale Canon de tip point-and-shoot. CHDK nu functioneaza cu aparate fotografice compacte fabricate de alti producatori sau cu DSLR-urile Canon.
  2. O versiune diferita de CHDK este necesara pentru fiecare model de camera foto Canon. Versiunea CHDK pentru camera Canon G9 nu functioneaza pe camera Canon SX200 IS.
Share

Permanent link to this article: https://arsfotografica.ro/index.php/tutoriale/chdk-canon-hacker-development-kit

Dec 10

Focus rail story

materiale

DIY – sina de focus pentru macrofotografie

In sfirsit dupa o indelungata truda a vazut lumina zilei o sina macro, home made.

Un astfel de dispozitiv, este de un real folos in fotografia macro si close-up, unde campul de profunzime foarte ingust poate determina probleme de focalizare si lasa o mare parte din subiect si fotograf in ceata. Asa incat decizia de fabricare a unui astfel de mecanism a venit firesc dupa un scurt search in care cererea nu a intalnit oferta, sau altfel spus pretul pietei nu s-a potrivit cu bugetul alocat.

Share

Permanent link to this article: https://arsfotografica.ro/index.php/diy/sina-macro

Oct 30

Ziua a III-a, Gala Folk You 2013 – Bucuresti

Afisul galei Folk You!Ziua a III-a

A treia zi a Galei Folk You! Florian Pittis la care am participat a adunat un public numeros si a beneficiat de prezenta unor artisti valorosi, precum:

 

 

Maria GheorghiuMaria Gheorghiu – (n. 28 august 1963, Resita) o voce puternica Pro Basarabia pe care nu o poti ignora; interpreta de muzica folk si realizatoare de emisiuni radio. In 1993 a castigat Festivalul Om bun, Victor Socaciu numind-o atunci o Joan Baez a romanilor.

Turnee:

  • Romania: alaturi de artisti consacrati ai scenei romanesti (Valeria Seciu, Ion Caramitru, Ovidiu Iuliu Moldovan, Leopoldina Balanuta, Nicu Alifantis, Vasile Seicaru, Mircea Vintila, Stefan Hrusca, Victor Socaciu si altii)
Share

Permanent link to this article: https://arsfotografica.ro/index.php/evenimente/ziua-a-iii-a-gala-folk-you-2013-bucuresti

Oct 24

Lacul Vacaresti 2013.10.22

Poveste cu final nefericit pe Balta Vacarestilor.

 

Cel mai mare dusman al omului este el insusi – Ioan Gura de Aur.

Astazi, am avut parte de o serie de intalniri neasteptate, placute si mai putin placute.

Printre intalnirile placute pot fi enumerate:

 

Cotofana ( Pica pica ) sau tarca – o pasare tematoare care te ocoleste cu atentie de indata ce te observa, are un zbor greoi si lipsit de gratie:

Cotofana ( Pica pica )

 

 

 

 

Share

Permanent link to this article: https://arsfotografica.ro/index.php/wildlife/lacul-vacaresti-2013-10-22

Oct 08

Maratonul International Bucuresti – 2013

RBBIM – Bucharest International Marathon.

Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon a fost o nebunie, in sensul bun al cuvantului, programat pentru 5 – 6 octombrie 2013, a reunit la start potrivit organizatorilor peste 8000 de persoane (cca 6000 adulti si 2000 copii) din 51 de tari.

Alaturi de amatori sau profesionisti intr-ale alergarii, au luat startul si vedete ale sportului romanesc, astfel GEORGETA ANDRONACHE, VIORICA SUSANU, DOINA IGNAT si CAMELIA MIHALACHE – multiple campioane mondiale si olimpice la canotaj au participat la proba de stafeta iar ANA MARIA BRANZA – multipla campioana olimpica la scrima si CAMELIA LUPASCU – campioana olimpica la canotaj au concurat la semimaraton.

Share

Permanent link to this article: https://arsfotografica.ro/index.php/evenimente/bucharest-international-marathon-2013

Older posts «