»

Jul 10

Print this Post

Turul ciclist al Romaniei – 2013

Mica Bucla sau Turul ciclist al Romaniei la final.

Editia jubiliara Micii Bucle, a 50-a a debutat pe 30 iunie, la Marghita si a avut finalul in Bucuresti, dupa cateva ture in jurul palatului Parlamentului. Din aceasta editie a turului ciclist a lipsit Transfagarasanul, una din catararile traditionale, dar la schimb a fost programata sosirea in centrul capitalei, in Piata Constitutiei.

Turul ciclist al Romaniei - 2013Turul ciclist al Romaniei - 2013Turul ciclist al Romaniei - 2013

 

 

 

 

Debutul promitator din punct de vedere al vremii, cu soare si conditii meteo ideale pentru ciclism, a avut parte de un final neasteptat. Cea de-a 6-a si ultima etapa a editiei Turului ciclist al Romaniei a fost oprita de catre organizatori din cauza furtunii abatute asupra Bucureștiului. Rafalele de vant au ravasit zona circuitului din jurul Palatului Parlamentului, iar ploaia a inundat strazile. A fost atat de generoasa incat a udat totul, de la spectatori, oficiali si concurenti pana la politistii de la rutiera si cainii comunitari, toata suflarea care nu si-a gasit adapost a fost murata. Dar dupa cum se poate vedea si din imaginile de mai jos, surprinse din statia RATB de pe Calea 13 Septembrie, cei mai napastuiti au fost totusi concurentii … ultimii mohicani.

Turul ciclist al Romaniei - 2013Turul ciclist al Romaniei - 2013

 

 

 

 

Acesta a fost si motivul pentru care comisarul cursei a pus punct etapei, cu 8 tururi ramase pana la final. Etapa a fost anulată complet, astfel incat Vitaly Buts (Kolss Cycling Team – Ucraina) a devenit marele castigator al Turul ciclist al Romaniei din acest an.

Turul ciclist al Romaniei - 2013

 

 

 

Mai multe imagini in … galerie.

Share

Permanent link to this article: https://arsfotografica.ro/index.php/evenimente/turul-ciclist-al-romaniei-2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *