«

»

Sep 25

Print this Post

Ziua a II-a, Gala Folk You 2013 – Bucuresti

Gala Folk You! Ziua a II-a

A treia ediţie a Galei Folk You! Florian Pittis – Bucuresti, 2013 a fost organizata de Asociaţia Miscarea de Rezistenta si ArCuB, si face parte din cadrul manifestarilor ce au loc cu prilejul Zilelor Bucurestiului. Au fost trei zile de muzica si poezie, adresata oamenilor liberi şi rebeli cu suflete frumoase, intretinute de artisti exceptionali.

Pe scena amplasata in centrul vechi al capitalei au urcat pe rand, artisti care nu mai au nevoie de nici o prezentare, but just in case:

 

Zoia Alecu – (n. 10 ianuarie 1956, Bucuresti) o voce puternica, cu o amprenta inconfundabila, este cantareata, chitarista, cantautoare si textiera; interpreta de muzica folk si rock.

Zoia Alecu

Zoia Alecu

La 16 ani a adunat bani pentru prima ei chitara din donari de sange repetate si a inceput sa compuna piese in stil folk pe versuri proprii. In octombrie 1973 – debuteaza in Club A la invitatia lui Doru Stanculescu iar in ianuarie 1974 – tot datorita lui Doru Stanculescu, canta in Cenaclul Flacara unde debuteaza in aceeasi seara cu Nicu Alifantis. Din anul 1986 pana in anul 2005 Zoia Alecu canta in grupul rock Sfinx si Sfinx Experience, ulterior se intoarce la “prima dragoste”, folkul, lansand primul album de autor “Vino aici”- 2007. Este o textiera prolifica, cu aproximativ doua sute de texte dedicate diversilor interpreti romani, deasemenea a compus muzica de scena pentru Teatrul „Nottara”.

 

Dinu Olarasu – (n. 18 februarie 1962, Vulpasesti, Sagna, judesul Neamt) poet si cantautor de muzica folk, este un “poet cu chitara”. Pasionat de poezie, scrie primele versuri in scoala generala, dar invata si sa cante la chitara, transpunerea versurilor sale pe muzica fiind o consecinta logica. Intre 1984 si 1985 evolueaza in Cenaclul Flacara iar ulterior între anii 2000 şi 2004 colaboraza in calitate de textier cu formatia A.S.I.A., fondata de Adrian Ordean si Florin Ionescu.

Dinu Olarasu

Dinu Olarasu

 

Folk You! e de neimaginat fara Dinu Olarasu si fara Imnul Folk You! compus de el, “Dincolo de orice vama, dincolo de da sau nu, dincolo de toata lumea, Folk You!” (“Dincolo De Orice Vama”).

 

Versurile si muzica lui au o delicatete ce trebuie savurate pe indelete pentru a te putea bucura pe deplin de parfumul lor.

 

Florian Chilian –  (n. 14 decembrie 1968) sau “omul protest” este cantautor si solist; amesteca jazzul, cu folkul si muzica clasica. Devenit artist prin forte proprii, a lucrat de la 16 ani in “curtea” cantaretului VALI STERIAN pe post de “caraus” de instrumente, a invatat singur sa cante la chiatra si a debutat tarziu la 33 de ani cu albumul “IUBI – INTERFATA LA REALITATE”.

Florin Chilian

In  cautarea propriului drum, a invatat sa se descurce singur din copilarie, a fost campion national la ciclism, iar ulterior si-a asumat o imagine de om controversat  pentru a-i ajuta pe oameni sa se aproprie mai mult de normalitate. Versurile profunde, dure, rascolitoare inspirate din propria experienta de viata, au un pronuntat simt civic.
Esenta tare de folk, este e un revoltat, un razvratit: “EU NU TREBUIE SA FIU UN PILON MORAL AL SOCIETATII. EU SUNT ARTIST. PE FISA MEA DE POST SCRIE NEBUN SI RAZVRATIT.”

 

Alina Manole – (n. 21 martie 1977, Roman) este o surpriza placuta, o aparitie fascinanta alaturi de “O luna patrata”, cantautoare si solista; genul abordat fiind folk-jazz. Castigatoare de trofee la festivaluri de muzica folk in anii 1998 si 1999, Alina Manole s-a retras din muzica vreme de cativa ani, revenind in peisajul muzical in anul 2006, o data cu participarea la Festivalul de Muzica Tanara din Delta Dunarii, Sfantu – Gheorghe. In martie 2009 a lansat primul album “Luna Patrata”, pentru album primind premiul Fundatiei Nicu Alifantis, a urmat “Cu drag”, iar in septembrie 2011 a lansat cel de-al treilea album, “Dragoste in 3”.

Versurile cantecelor Alinei sunt directe, fara menajamente, vorbesc despre iubire, in diferitele formele de manifestare, cu umor, ironie si sensibilitate. Peste toate insa (sau in toate) se regaseste un permanent sentiment de tandrete si indragostire.

Alina ManoleAlina ManoleAlina Manole

 

 

 

 

A fost o frumoasa seara de toamna, in care aerul a fost plin de parfumul cantecelor folk.

 

Sursa informatiilor, cu exceptia numita Florin Chilian, a fost: Wikipedia.

Mai multe imagini in … galerie.

Share

Permanent link to this article: https://arsfotografica.ro/index.php/evenimente/ziua-a-ii-a-gala-folk-you-2013-bucuresti

6 comments

Skip to comment form

 1. TV Online

  Foarte curios. Cea ce am citit pe saitul tau despre Ziua a II-a, Gala Folk You 2013 – Bucuresti » @rs fotografica m-a surprins placut. Te felicit pentru conceperea arsfotografica.ro, care e un site care merita cunoscuta.

  1. Admin

   Multumesc frumos!

   Ma stradui, incerc si cateodata reusesc.

 2. Ora Exacta

  Cel mai bun articol despre Ziua a II-a, Gala Folk You 2013 pe care l-am citit ora exacta
  pana acum!

 3. Maramures

  De unde v-ai informat sa scrieti despre Ziua a II-a, Gala
  Folk You 2013?

  1. Admin

   M-am informat la sursa, prin prezenta nemijlocita la fata locului si din informatiile publice, disparate, care exista despre fiecare dintre artisti. Este mentionata sursa la sfarsitul postului.

 4. Perivolaris

  Foarte tare asta! Sa vedem acum ce v-a urma…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *