«

»

Oct 08

Print this Post

Maratonul International Bucuresti – 2013

RBBIM – Bucharest International Marathon.

Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon a fost o nebunie, in sensul bun al cuvantului, programat pentru 5 – 6 octombrie 2013, a reunit la start potrivit organizatorilor peste 8000 de persoane (cca 6000 adulti si 2000 copii) din 51 de tari.

Alaturi de amatori sau profesionisti intr-ale alergarii, au luat startul si vedete ale sportului romanesc, astfel GEORGETA ANDRONACHE, VIORICA SUSANU, DOINA IGNAT si CAMELIA MIHALACHE – multiple campioane mondiale si olimpice la canotaj au participat la proba de stafeta iar ANA MARIA BRANZA – multipla campioana olimpica la scrima si CAMELIA LUPASCU – campioana olimpica la canotaj au concurat la semimaraton.

Cea de-a 6 ediție a maratonului pentru marea majoritate a participantilor a fost un eveniment de socializare, in care au imbinat utilul cu placutul. Util a fost beneficiul adus sanatatii iar placerea a fost data de reintalnirea cu prietenii, cunoscutii sau colegii, care fie au participat si ei, fie au facut galerie de pe margine.

O parte dintre participanti, s-au chinuit atat la propriu cat si la figurat, incat sincer nu stiu ce beneficiu au avut, totusi onestitatea ma obliga sa recunosc, simpla lor participare le confera statutul de eroi, vis-a-vis de mine si de cei care doar au privit de pe margine si au “chibitat”.

BRAVO tuturor celor care au luat parte la start.

Maratonul a fost dominat din debutul cursei pana la final de sprortivii africani, invingatorul maratonului de 42,195 km, a fost CHELOKOI VICTOR BUSHENDICH (Kenya), cronometrat cu 2h 14min 05sec, urmat pe locul secund de catre MENGESHA WOSENE DEMEKE (Etiopia), cu 2h 14min 21sec, si pe locul trei de KIPTOO KENNETH KIPKEMOI (Kenya), cu 2h 19min 27sec.

Champions - marathon OMChampions - marathon OMChampions - marathon OM

 

 

 

 

STAICU ALEXANDRU-BOGDAN si TARASOV YURIY (RUS)LUPULESCU STEFAN DANIEL si SOROP EUGEN CONSTANTINUrmatoarele patru locuri au fost ocupate in ordine de: TARASOV YURIY (Rusia) – 2h 21min 58sec, LUPULESCU STEFAN DANIEL (Romania) – 2h 25min 25sec, SOROP EUGEN CONSTANTIN (Romania) – 2h 28min 45sec, WAGAYE ABREHAM GETNET (Etiopia) – 2h 28min 55sec.

 

Proba feminina a maratonului de 42,195 km, a fost castigata de NERI TIGIST WORKU (Etiopia) cronometrata cu timpul de 2h 37min 28sec, urmata pe locul secund de catre GELETU MEGERTU IFA (Etiopia), cu 2h 39min 53sec, pe locul trei de WOLDEMESKEL SHEWAYE WOLDE (Etiopia), cu 2h 42min 06sec, pe locul patru de JEPKOECH CAROLINE (Kenya), cu 2h 44min 07sec si pe locul cinci de DANCI LILIANA MARIA (Romania), cu 2h 48min 54sec.

Champions - marathon OFJEPKOECH CAROLINE (KEN)DANCI LILIANA MARIA si CANDESCU COSMIN MARIUS

 

 

 

 

WAGAYE ABREHAM GETNET si STEFANA ANDREISTAICU ALEXANDRU-BOGDAN si TARASOV YURIY (RUS)Proba masculina a semimaratonului de 21,0975 km a fost castigata de STEFANA ANDREI, cu timpul de 1h 7min 24sec, fiind urmat pe locul secund de MOLDOVAN TUDOR MIRCEA, cu 1h 10min 22sec, si pe locul trei de STAICU ALEXANDRU-BOGDAN, cu 1h 10min 59sec.

GRADINARU FLORIN TEODOR si MOAGA ELENAIn proba feminina de semimaraton (21,0975 km) s-a impus TODORAN PAULA, cu timpul de 1h 16min 44sec, urmata pe doi de MOAGA ELENA, cu 1h 18min 26sec si pe trei de FRUMUZ CRISTIANA ALEXANDRA, cu 1h 20min 29sec.

 

6 pentru Guinness World RecordsUn moment important al evenimentului l-a constituit incercarea de doborare a recordului mondial a probei de maraton alergat de o echipa, formata din minim cinci oameni legati intre ei. Team-ul a fost alcatuit din sase sportivi romani care au alergat sub sloganul “Legati de cauza Hospice” si au stabilit recordul de 2h 54min si 18sec, cu care au intrat in Guinness World Records. Alergatorii echipei au fost: DOBRE CRISTIAN GEORGE, OPRINA STEFAN, MUNTEANU FLORIN, VLAD VICTOR, SOLOMON GABRIEL si BARACTARU MIHAI ALIN.

 

In rest s-a alergat pentru:

Anonymous la Rosia MontanaSindromul DownNo Human Trafficking si Traiesc Sanatos… o cauza

 

 

 

Rising StarsPolitical statementYes He Can - ROSU ILIE… un statement

 

 

 

Run4FunMinnie Mouse (RO)Fashion4Run… just for fun

 

 

 

True ChampionTrue Champion… pentru a-si depasi conditia

 

 

 

Passionkitty… intotdeauna cu pasiune si focusat pe recompensa visata.

 

 

 

 

P.S. Numere albastre – maraton | Numere rosi – semimaraton | Numere verzi – echipe.

Mai multe imagini in … galeria RBBIM – 2013.

Share

Permanent link to this article: https://arsfotografica.ro/index.php/evenimente/bucharest-international-marathon-2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *