Monthly Archive: December 2013

Dec 14

CHDK – Canon Hacker Development Kit

Canon Hacker Development Kit

CHDK este un software care transfera facilitatile de setare ale unui DSRL pe o camera fotografica de tipul point-and-shoot de la Canon. Este o extensie firmware  exclusiva pentru “sapunierele” Canon Powershot / Digital IXUS care au cel putin un procesor Digic I sau II, lista completa a camerelor care suporta soft-ul o gasiti aici CHDK Camera list.

IMPORTANT !
  1. CHDK este compatibil cu camerele digitale Canon de tip point-and-shoot. CHDK nu functioneaza cu aparate fotografice compacte fabricate de alti producatori sau cu DSLR-urile Canon.
  2. O versiune diferita de CHDK este necesara pentru fiecare model de camera foto Canon. Versiunea CHDK pentru camera Canon G9 nu functioneaza pe camera Canon SX200 IS.
Share

Permanent link to this article: http://arsfotografica.ro/index.php/tutoriale/chdk-canon-hacker-development-kit

Dec 10

Focus rail story

materiale

DIY – sina de focus pentru macrofotografie

In sfirsit dupa o indelungata truda a vazut lumina zilei o sina macro, home made.

Un astfel de dispozitiv, este de un real folos in fotografia macro si close-up, unde campul de profunzime foarte ingust poate determina probleme de focalizare si lasa o mare parte din subiect si fotograf in ceata. Asa incat decizia de fabricare a unui astfel de mecanism a venit firesc dupa un scurt search in care cererea nu a intalnit oferta, sau altfel spus pretul pietei nu s-a potrivit cu bugetul alocat.

Share

Permanent link to this article: http://arsfotografica.ro/index.php/diy/sina-macro