Monthly Archive: June 2014

Jun 30

BIAS – Aeroshow, Bucuresti 2014

Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition – BIAS 2014 s-a desfasurat pe data de 22 iunie 2014, la Aeroportul International Aurel Vlaicu – Bucuresti  si cum de ceva timp tot incerc sa scriu ceva despre eveniment, m-am  pus pe treaba iar rezultatul il puteti citi mai jos.

BIAS - 2014

Participarea si organizarea a fost buna si ma astept sa creasca in anii ce vin, per total, a fost un spectacol foarte agreabil, pentru o zi superba de duminica. La bunul mers al show-ului au contribuit multi oameni atat in aer cat si la sol pentru ca totul sa fie OK, iar pentru acest lucru trebuie felicitati cei de la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Aeroclubul Romaniei, ROMATSA, ROMAERO si Clubul Sportiv AIBO.

Share

Permanent link to this article: http://arsfotografica.ro/index.php/evenimente/bias-aeroshow-bucuresti-2014

Jun 14

Muzeul Cailor Ferate Romane la 75 de ani

Istoria Muzeului C.F.R.

 

La 10 iunie 1939 a fost inaugurat Muzeul Cailor Ferate Romane sub denumirea de Muzeul Ceferistilor, cu ocazia Ceferiadei care marca implinirea a 70 de ani de la punerea in circulatie a primului tren din Romania pe ruta Bucuresti Filaret – Giurgiu. Locatia initiala a fost in parcul si arenele Stadionului Giulesti cu care ocazie a fost inaugurat oficial si stadionul.

Ideea infiintarii unui muzeu al cailor ferate a aparut in 1924, cand au fost salvate de la dezmembrare mai multe locomotive si vagoane vechi, care stationau prin diferite depouri. Tot materialul rulant salvat a fost garat pe liniile din parcul Stadionului Giulesti si intr-o sala de 45 m lungime din cadrul arenelor stadionului, acestea au format baza Muzeului Ceferistilor.

Share

Permanent link to this article: http://arsfotografica.ro/index.php/evenimente/muzeul-cailor-ferate-romane-la-75-de-ani