Print this Page

Lacul cu nuferi din Chitila

Lacul cu nuferi din Chitila se afla in localitatea omonima din partea de nord-est a capitalei, calea de acces fiind accesibila si zona foarte interesanta pentru fotografi si pasionatii de bird watching. Este densa din punct de vedere al vietatilor si cu o suprafata relativ mica oferind astfel oportunitati foarte bune de fotografiat natura de pe unul din maluri.

Este variata din punct de vedere al numarului de speci, aici putand sa gasesti:

Codobatura galbena ( Motacilla flava ), 

Gainusa de balta ( Gallinula chloropus ), 

Lisita ( Fulica atra ), 

Rata mare ( Anas platyrhynchos ), 

Starcul de noapte ( Nycticorax nycticorax ), 

Starcul mic ( Ixobrychus minutus ),

Corcodelul mic ( Tachybaptus ruficollis ), 

Bizamul ( Ondatra zibethica )

sau Sarpele de apa ( Natrix tessellata ).

O mare parte le-am fotografiat si pot fi vizualizate in galeriile albumului de mai jos, iar pe masura ce vor mai aparea noutati le voi posta in continuare.

Dificultatea sau provocarea ceea mai mare este dezvoltarea urbana care a luat amploare in zona si care va afecta din ce in ce mai puternic ecositemul baltii. Din pacate asa cu se poate vedea si in unele fotografii omul isi paraseste constient si voluntar,  statutul de fiinta superioara, alterand echilibrul zonei.

La aceste probleme, se adauga pescarii cu care trebuie sa imparti locurile cele mai bune de fotografiat de pe mal. Dar toate neajunsurile, enumerate mai sus, sunt compensate de perspectiva unei iesiri reusite din punct de vedere fotografic. Daca ai rabdare, perseverenta iti este rasplatita de instantanee surprinzatoare.

 

Lac Chitila 2013.07.14

Lacul Chitila aflat in partea de nord a capitalei, este o zona foarte interesanta de fotografiat, este densa din punct de vedere al pasarilor de balta.

Lac Chitila 2013.07.05

In nordul capitalei se afla Lacul Chitila, o zona foarte bogata in fauna acvatica si nu numai.

 

Permanent link to this article: http://arsfotografica.ro/index.php/galerie-2/natura/baltile-bucurestiului-2/lac-ghitila