Monthly Archive: February 2014

Feb 25

Jandarmul si fotografia

Libertatea de exprimare.

Ieri, m-am simtit ca intr-un film cu Louis de Funès din celebra serie cu jandarmul, daca situatia nu ar fi fost penibila si tragica, chiar m-as fi amuzat.

Asadar si prin urmare, trecand prin Parcul Cismigiu, m-am oprit la un moment dat dupa un copac sa fotografiez un Sturz cantator, entuziast incep sa trag cateva cadre cu pasarea cand sunt intrerupt din activitate, de un monsieur gendarm.

Dialogul ce a urmat a fost halucinant, pentru mine:

 

Jandarmul:  Buna ziua! Ma numesc plutonier ……….., ce faceti aici?

EU:  Buna ziua! Fotografiez niste pasari.

Share

Permanent link to this article: http://arsfotografica.ro/index.php/uncategorized/jandarmul-si-extraterestrul-fotograf

Feb 18

Lacul Vacaresti 2014.02.16

Falco tinnunculus day – poveste continua.

 

Prezentul post este o urmare in imagini, a textului scris in septembrie 2013, despre Vanturelul rosu (Falco tinnunculus).

Vanturelul rosu ( Falco tinnunculus )Vanturelul rosu ( Falco tinnunculus )Vanturelul rosu ( Falco tinnunculus )Vanturelul rosu ( Falco tinnunculus )

 

 

 

 

 

Este o masinarie zburatoare de ucis, frumoasa, silentioasa dar necrutatoare. Mai multe fotografii cu vanturelul rosu si cu prada in gheare am postat aici si aici iar un model de prada alive, mai jos.

 

Soarece de camp – Apodemus agrarius

Share

Permanent link to this article: http://arsfotografica.ro/index.php/wildlife/lacul-vacaresti-2014-02-16

Feb 11

Macro Light Ring

DIY – Macro Light Ring din LED-uri

 

Flash ring - diyFlash ring - diyFlash ring - diy

 

 

 

 

Deocamdata, postez, doar trei fotografii din proiectul light ring-ului de macro, povestea este in derulare si va urma in cel mai scurt timp, o descriptio.

 

Evrika! Dupa o indelungata perioada de maturare, a vazut light-ul LED ring-ul de macro, iar povestea, este redata mai jos.

 

LED light ring – home made

Pentru a realiza un light ring de macro este recomandat, dar nu obligatoriu, sa-ti schitezi un proiect si ulterior sa aduni materialele necesare pentru concretizarea ideii.

Share

Permanent link to this article: http://arsfotografica.ro/index.php/diy/flash-ring-diy

Feb 10

Cismigiu forever

Pasarile rezidente ale Cismigiului

Toate pasarile sunt fotografiate in Parcul Cismigiu din Bucuresti, de-a lungul unei perioade mai lungi de timp. Nu am incercat in mod special sa urmaresc si sa fotografiez pasarile care se gasesc in parc, dar de cate ori am trecut pe acolo si am avut ocazia de a le imortaliza, am facut-o cu mare placere.

Canarasul ( Serinus serinus )

Canarasul

Canarasul, o pasare care “mi-a iesit in cale” in timp ce ma odihneam la umbra pe o banca in parc, a fost neasteptata intalnirea iar in urma ei au ramas cateva clisee.

 

Share

Permanent link to this article: http://arsfotografica.ro/index.php/wildlife/cismigiu-forever