Print this Page

Lacul Vacaresti

Este un lac antropic (artificial) cu o suprafata de 189 ha, cuprins între Calea Vacaresti, Soseaua Oltenitei, Soseaua Vitan-Bârzesti si Splaiul Dâmbovitei, care a fost incet recucerita de natura. Este alimentat de izvoare subterane, care au permis cresterea unei vegetatii diverse si dezvoltarea unor vietuitoare specifice precum stârci, pescarusi, lebede, lisite, rate salbatice, serpi de apa si bizami, la aceasta se adauga soimul, fazanul, lacarul, mierla, graurul, cucul plus o multitudine de insecte, care s-au adaptat în noul ecosistem format.

Noile intentii de valorificare a zonei prin declararea ei arie urbana protejata sau rezervatie naturala, va repune natura în drepturi si în acelasi timp o va proteja, transformand acest loc intr-o posibila destinatie recreationala.

Este un proiect demn de lauda, dar trebuie sa recunoastem ca intre intentie si realizare este un drum lung si anevoios, care trece si prin instanta.

Pana acum toate acestea nu sunt decat o frumoasa poveste …cu final neasteptat.

“Groapa Vacaresti” sau “Delta Bucurestiului”

Este un loc unic si mereu surprinzator pe care l-am vizitat de cateva ori si de unde am plecat mereu multumit si cu tolba plina de fotografii.

Tot ce iti trebuie pentru a reusi un instantaneu frumos este foarte multa rabdare si bineinteles … un aparat de fotografiat.

In orice caz, merita vizitat oricand si in orice anotimp.

 

Lac Vacaresti 2013.10.22

<h3>Poveste cu final nefericit pe Balta Vacarestilor.</h3> <h6>\"Cel mai mare dusman al omului este el insusi - Ioan Gura de Aur.\" </h6> Astazi, am avut parte de o serie de intalniri neasteptate, placute si mai putin placute<a href=\"http://arsfotografica.ro/?p=1248\" title=\"Lacul Vacaresti 2013.10.22\"><strong> ... mai mult.</strong></a>

Lac Vacaresti 2014.01.10

Poveste londoneza pe Balta Vacaresti.

Vremea m-a determinat sa merg pe baltile din Groapa Vacaresti fara asteptari deosebite, dar ziua s-a dovedit fantastica. Aparent paradoxal, ceata instalata de dimineata a fost de un real folos ... ... mai mult.

Lac Vacaresti 2013.09.01

<h3>Mereu surprinzatoarea \"Groapa a Vacarestilor\".</h3> O dimineata de inceput de toamna, rece si fara perspective optimiste, gandeam eu atunci. Era una din diminetile acelea, in care nimic nu prevestea ceea ce va <a href=\"http://arsfotografica.ro/index.php/uncategorized/569\" title=\"Lacul Vacaresti 2013.09.01\"><strong>... mai mult.</strong></a>

Lac Vacaresti 2013.09.15

<h3>Ziua Vanturelului rosu ( Falco tinnunculus ).</h3> \"Cand natura se hotareste sa zamisleasca o faptura cu adevarat frumoasa, pare sa-si dea silinta sa o faca desavarsita - Armando Palacio Valdes (1853 - 1938).\" <a href=\"http://arsfotografica.ro/?p=745\"title=\"Lacul Vacaresti 2013.09.15\"><strong> ... mai mult.</strong></a>

Permanent link to this article: http://arsfotografica.ro/index.php/galerie-2/natura/baltile-bucurestiului-2/lac-vacaresti