Print this Page

Baltile Bucurestiului

“Baltile Bucurestiului” este denumirea sub care am “adunat” lacurile neamenajate aflate in capitala si in zona adiacenta ei. Sunt foarte interesante din punct de vedere al faunei existente si ofertante din punctul acesta de vedere, existand astfel oportunitati foarte bune de bird watching si fotografiat.

Printre cele vizitate personal pana acum se numara:  fostul lac de acumulare Vacaresti, care este supranumit “Delta Bucurestiului”, Lacul Grivita si Lacul Chitila. Denumirea de lacuri este putin cam exagerata, cel putin in privinta ultimelor doua, care in fapt sunt doua balti relativ mici si care pot trece neobservate pentru un neavizat.

Din pacate aceste balti fac obiectul unui “partaj dur” intre oameni si animale. Zonele sunt disputate intre doua tipuri de vietuitoare cu obiceiuri si interese diferite, pe de o parte sunt cele salbatice integrate in mod natural in mediu si pe de alta parte specia superioara, Homo sapiens, care “itegreaza mediul” in spatiul propriu. Sunt doua atitudini diametral opuse din intersectarea carora ar trebui sa se nasca o coabitare benefica, caci orice alta varianta este paguboasa pentru toata lume, inclusiv pentru oameni.

Cu toate nejunsurile legate de prezenta activitatilor umane, au totusi o fauna si flora bogata si diversa asupra carora ar trebui sa ne aplecam cu grija pentru a le proteja.
Albumele baltilor:

  1. Lacul Vacaresti
  2. Lacul cu nuferi din Chitila
  3. Lacul Grivita

 

Permanent link to this article: http://arsfotografica.ro/index.php/galerie-2/natura/baltile-bucurestiului-2