Monthly Archive: September 2013

Sep 25

Ziua a II-a, Gala Folk You 2013 – Bucuresti

Gala Folk You! Ziua a II-a

A treia ediţie a Galei Folk You! Florian Pittis – Bucuresti, 2013 a fost organizata de Asociaţia Miscarea de Rezistenta si ArCuB, si face parte din cadrul manifestarilor ce au loc cu prilejul Zilelor Bucurestiului. Au fost trei zile de muzica si poezie, adresata oamenilor liberi şi rebeli cu suflete frumoase, intretinute de artisti exceptionali.

Pe scena amplasata in centrul vechi al capitalei au urcat pe rand, artisti care nu mai au nevoie de nici o prezentare, but just in case:

 

Zoia Alecu – (n. 10 ianuarie 1956, Bucuresti) o voce puternica, cu o amprenta inconfundabila, este cantareata, chitarista, cantautoare si textiera; interpreta de muzica folk si rock.

Share

Permanent link to this article: http://arsfotografica.ro/index.php/evenimente/ziua-a-ii-a-gala-folk-you-2013-bucuresti

Sep 18

Lacul Vacaresti 2013.09.15

Ziua Vanturelului rosu ( Falco tinnunculus ).

Cand natura se hotareste sa zamisleasca o faptura cu adevarat frumoasa, pare sa-si dea silinta sa o faca desavarsita – Armando Palacio Valdes (1853 – 1938).

De natura adevarului de mai sus, mi-am dat seama abia acum, dupa ce am urmarit mai atent Vanturelul rosu. Datorita vitezei, agilitatii si fabuloasei acurateti a zborului, pot afirma ca este o expresie a perfectiunii.

L-am surprins acum doua saptamani pe Lacul Vacaresti, dupa ce a prins un rozator si am fost incantat de agilitatea demonstrata.  Pentru acest motiv l-am urmarit mai atent de data aceasta si m-am convins de calitatile lui exceptionale, daca mai era nevoie.

Share

Permanent link to this article: http://arsfotografica.ro/index.php/wildlife/lacul-vacaresti-2013-09-15

Sep 10

Lacul Vacaresti 2013.09.01 – partea II

“La sarpele de mare cu pestele in gheare.”

A fost cireasa de pe tort, la acesta iesire de la inceputul lui septembrie.

A fost o experienta unica, atat din punct de vedere fotografic, cat si din prisma intalnirii de gradul trei pe care am avut-o. Trebuie sa recunoastem, frica de serpi este una dintre cele mai comune fobii, de care nu am fost nici eu scutit pana acum. Frica ancestrala de serpi, fobia de serpi – ofidiofobia – si-a facut simtita prezenta, insinuandu-se in mintea mea. Reactia automata, primitiva si innascuta a corpului intr-o astfel de situatie, de a lupta sau a fugii, a fost si ea ca la carte, prezenta. Dar curiozitatea mare, m-a determinat sa raman si sa-i urmaresc comportamentul.

Share

Permanent link to this article: http://arsfotografica.ro/index.php/wildlife/lacul-vacaresti-2013-09-01-partea-i

Sep 05

Lacul Vacaresti 2013.09.01 – partea I

Mereu surprinzatoarea “Groapa a Vacarestilor”.

O dimineata de inceput de toamna, rece si fara perspective optimiste, gandeam eu atunci.

Era una din acele dimineti in care nimic nu misca, si a carui urmare nu este dezvaluita, este tainica.

Pacla sau fumul de la rezidentii baltii – nu am putut sa-mi dau seama de varianta –

ceata_diminetii_2

si roua erau prezente, cand am sosit.

roua

Totul era incremenit la ora la care am ajuns 7:30 am, melcii erau retrasi in casute, gazele nu zburau iar libelulele le-am gasit amortite si pline de roua.

libelula-dragonfly-cu-roua_8

Share

Permanent link to this article: http://arsfotografica.ro/index.php/wildlife/569